OPOD steunt Stichting Opkikker 

Zo’n tweeduizend keer per jaar verrast Stichting Opkikker gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten zij niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje. Na afloop ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens her te beleven. Binnen het OPOD stellen wij graag onze kind-ambassadeurs en vrijwilligster aan u voor. 


Dean van den Berg - Leerling basisschool De Bever in Stadspolders en ambassadeur Stichting Opkikker.
Hallo mijn naam is Dean van den Berg, ik heb een ziekte genaamd Diabetes Type 1. Ik ben nu 10 jaar, maar kreeg Diabetes toen ik 5 jaar was. Toen zat ik ook al op school de Bever. Ik zit nu in groep 6, bijna in groep 7. Ik vind het erg leuk op de school. Vooral buitenspelen en gymmen. Maar in rekenen ben ik ook wel goed, dit is voor mijn ziekte wel erg handig! Diabetes is een ziekte waarbij je alvleesklier geen insuline meer aanmaakt. Hierdoor moet je insuline spuiten, in je buik, billen of benen. Gelukkig heb ik na een half jaar een pompje gekregen. Hierdoor hoef ik niet steeds te prikken als ik iets eet. Maar bedien het pompje zodat de insuline via een infuusje mijn lichaam ingaat. Omdat ik deze ziekte heb mocht ik samen met mijn ouders en broer op een Opkikkerdag in Center Parcs de Eemhof komen. Dit was echt super leuk! Ik mocht koken met een echte kok, lasergamen, paardrijden en met een hondenslee mee. Een paar weken na deze dag hebben ze mij gevraagd ambassadeur van stichting Opkikker te worden. Uiteraard zei ik gelijk JA! En nu zet ik mij in voor deze stichting. Zodat andere zieke kinderen net zo’n leuke dag kunnen beleven als dat ik heb gehad.


Lotte en Lisa van Bedaf - Leerlingen basisschool De Keerkring in Sterrenburg en ambassadeur Stichting Opkikker.
Elk jaar is er een ambassadeursdag van stichting Opkikker. Dan kun je je oude telefoons en cartridges inleveren. Je hoeft geen ziekte te hebben om ambassadeur te kunnen zijn. Je kunt ook actie voeren voor stichting Opkikker. Daar kun je geld mee verdienen. Dat geld kun je dan opsturen. Met dat geld organiseren zij een leuke dag voor zieke kinderen. Wat doen wij voor stichting Opkikker? Wij verzamelen elk jaar onze telefoons en lege cartridges voor stichting Opkikker. Wij voeren ook actie tijdens de koffieochtend op onze school de Keerkring.Alexandra Polet - Intern begeleider basisschool Dubbeldam en vrijwilliger bij stichting Opkikker.
Gezond opgroeien is niet voor ieder kind vanzelfsprekend; door het werken als vrijwilliger voor stichting Opkikker draag ik een piepklein steentje bij aan het verzorgen van een topdag voor een gezin met een langdurig ziek kind en dat voelt goed.